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Insegnamento
BIOTECHNOLOGY IN PLANT PROTECTION
AVP5073740, A.A. 2019/20
Informazioni valide per gli studenti immatricolati nell'A.A. 2018/19
Dettaglio crediti formativi
Tipologia |
Ambito Disciplinare |
Settore Scientifico-Disciplinare |
Crediti |
AFFINE/INTEGRATIVA |
Attività formative affini o integrative |
AGR/11 |
2.0 |
CARATTERIZZANTE |
Discipline biotecnologiche comuni |
BIO/13 |
5.0 |
Organizzazione dell'insegnamento
Periodo di erogazione |
Primo semestre |
Anno di corso |
II Anno |
Modalità di erogazione |
frontale |
Tipo ore |
Crediti |
Ore di didattica assistita |
Ore Studio Individuale |
ESERCITAZIONE |
1.0 |
8 |
17.0 |
LABORATORIO |
1.0 |
8 |
17.0 |
LEZIONE |
5.0 |
40 |
85.0 |
Inizio attività didattiche |
30/09/2019 |
Fine attività didattiche |
18/01/2020 |
Visualizza il calendario delle lezioni |
Lezioni 2019/20 Ord.2017
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Commissioni d'esame
Commissione |
Dal |
Al |
Membri |
3 Commissione a.a. 2019/20 |
01/12/2019 |
30/11/2020 |
SELLA
LUCA
(Presidente)
STAUFFER
CHRISTIAN
(Membro Effettivo)
DUSO
CARLO
(Supplente)
FAVARON
FRANCESCO
(Supplente)
MORI
NICOLA
(Supplente)
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2 Commissione a.a. 2018/19 |
01/12/2018 |
30/11/2019 |
SELLA
LUCA
(Presidente)
STAUFFER
CHRISTIAN
(Membro Effettivo)
DUSO
CARLO
(Supplente)
FAVARON
FRANCESCO
(Supplente)
MORI
NICOLA
(Supplente)
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Prerequisiti:
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Cellular biology, Biochemistry, Molecular biology, Genetics, Microbiology |
Conoscenze e abilita' da acquisire:
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Biology of plant pathogens and pests affecting quality and crop production; molecular techniques for pathogens and arthropods identification; mechanisms of infection of pre- and post-harvest pathogens; biotechnological strategies for the control of the main crop diseases and arthropod pests. |
Modalita' di esame:
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To be defined |
Criteri di valutazione:
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- Presentation 30%
- Final written Quiz (closed and open questions) 70% |
Contenuti:
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Biotechnology in crop disease management (3 CFU)
- Outline of the biology of plant pathogens and crop diseases;
- Molecular techniques for pathogens identification;
- Molecular mechanisms of infection of pre- and post-harvest pathogens affecting quality and crop production;
- Biotechnology for the control of crop diseases.
Biotechnology in crop pest management (4 CFU)
- Ecology of pests affecting quality and crop production;
- Molecular techniques for arthropods identification;
- Biotechnologies for the control of the main arthropod pests;
- Arthropods as vectors of humans diseases. |
Attivita' di apprendimento previste e metodologie di insegnamento:
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There will be 40 contact hours and 16 h of practice exercises and laboratory.
Teaching methodologies: lectures (slides will be provided to students but class participation is encouraged) and reviews. |
Eventuali indicazioni sui materiali di studio:
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Lectures, reviews and materials used and provided during the course will be made available to students through the Moodle platform of the School at
https://elearning.unipd.it/scuolaamv/login/index.php |
Testi di riferimento: |
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